The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 20 den 31 januari - Envetna svenskar

Kategori: Indien 2019

Sista heldagen i Indien. I morgonbitti far vi till flygplatsen och hem till älskade familjen och vintern.
Skall bli så skönt att få träffa familjen och katterna. Har saknat dem så himla mycket. Samtidigt som det känns lite vemodigt att resan nu går mot sitt slut skall de bli gött att få jobba och ha lite vardag igen.
 
Tobias den stackaren har fått mängder med myggbett, framför allt på benen. Jag har klarat mig, än så länge ...
 
 
 
I dag skulle vi fixa lite sånt som vi ännu inte fått handlat, så att hitta allt stod på dagens agenda.
Redan tidigt på morgonen började temperaturen närma sig 30 grader men som envisa svenskar som vi är så skulle vi minsann promenera! Vi gick med varsin ryggsäck på ryggen (gör ju inte att man bli midre svettig precis) vi letade, svettades och traskade på. Då vi inte hittade de vi sökte så googlade vi fram Kochis största köpcentrum och bestämde oss för att ta oss dit. Tillslut var vi så svettiga och slut att vi blev tvugna att ta en rickshaw. Phu! Yes, äntligen ett riktigt köpcentrum. 4 plan med massa affärer. Jag var nöjd med min shopping som bestod av cola zero och snickers :) Tobias hade shoppat för fullt och kände sig nöjd med alla sina fynd.
 
 
Nästa stopp blev hotellet för att lämna av allt vi handlat och de fick helt enkelt bli en ny rickshaw då temperaturen nu stigit ytterligare och det var ansträngande bara att stå stilla ute i skuggan.
Vi dumpade sakerna, svalkade oss med lite läsk och vatten. Så skulle vi ut igen, Tobias skulle ha tag i en speciell gin och vi hade googlat fram att det inte skulle vara så långt. Så vi valde åter igen att promenera, Haha att man aldrig lär sig. Vi gick och gick, kan säga att det är väldigt svårt att upptäcka butikerna som säljer alkohol. De ligger alltid väl gömda occh finns knappt någon skylt som visar var det är. 
 
På vägen passerade vi som vanligt olka religösa byggnader och monument
 
 
 
 
 
Äntligen kom vi fram! Men nej här fanns det inte gin, Ok då får vi leta efter nästa, Hittade ett ställe där det skulle finnas minst 2 stycken nära varandra men det skulle ta rätt lång tid att gå dit och vi var genomblöta av svett så ny rickshaw. Första stoppet gav inget reslutat men på nummer två hittade vi nästan allt Tobias tänkt sig. Vi fyllde våra ryggäckar och insåg att vi nog fick lasta av på hotellet igen för att orka ner till stan. Ny rickshaw igen och tillbaka till hotellet. 
 
Skönt med svalkan från AC, men vi hade lite kvar som vi skulle fixa. Vi bor några km från själva city så det var bara att ge sig ut igen och ännu en rickshaw tur. 
 
Vi letade runt, hittade inte det vi skulle ha men lyckades få en adress till rätt ställe av en affärsinnehavare så vi gick och gick. Hittade tillslut adressen, men nope de hade inte vad vi sökte utan vi skulle gå till ett annat ställe som låg ungefär där vi startade promenaden. Jaha, bara att knalla tillbaka igen. Phu! 
Efter många förfrågningar om vägen hittade vi tillslut även dit och Jackpot! Äntligen fick vi de vi skulle ha. Jagade vidare för att hitta en sån pin som man har för att byta simkort då vi använt en egentillverkad gjord på delar från en fotlänk :) Den började ge vika och var svår att anväda så lyckan var stor när även den var fixad.  Nej, vi hade inte lyckats få fatt i ett litet gem eller säkerhetsnål heller.

Vi smög in på en bakgata för ett bloss och tittade på varandra, nä nu orkar vi minsann inte mer nu åker vi till hotellet, duschar och käkar middag. Sagt och gjort dagens sista rickshaw tur genomfördes. Njöt av den ljumma vinden som fläkta lite.

En sak som jag inte riktigt förstår med Indien och hur de tänker. Man har nu krav på att den som kör moppe/mc skall ha hjälm på sig. Men det är bara den som kör som måste ha hjälm. För många är mc hela familjens fortskaffningsmedel. Med andra ord så kör de ofta 3-4 personer på varje. Ex. mamma längs bak, ett barn mellan mamman och pappan och sedan ett barn på tanken. Den enda som har hjälm är pappan!!! Hur tänker man då? Förstår inte logiken ...
 
Uppfriskad av duschen gick vi ner för  middag.
Tobias valde en kyckling burgare och jag valde Kerela chickenstow och ris.
De bjöd på en starter som också var Kerela special med kryddstark kyckling och fisk.
Gott gott :)
 
 
 
 
Skål och tack för denna resan!
 
 
 
 
Tobias packar för fullt och jag håller nu på att avsluta dagens blogg.
Blev inte så mycket intressanta bilder idag eftersom vi mest farit fram och tillbaka och det har varit för varmt för att man skulle vara uppmärkam på intressanta fotoföremål.
 
See you soon!!