The Knutsons

Vår reseblogg

Anläder till Mumbai

Kategori: Indien 2011

23:05 lokal tid landade vi i Mumbai


Lyckliga över att äntligen få stiga av planet efter alla ha suttit stilla i så många timmar slås vi redan efter första steget ut ur planet av den varma avgasfyllda luften. Vi packades in i bussarna och slussades in till terminalen.
Framme vid passkontrollen satt ett gäng mycket allvarliga män, tysta djupt koncentrerade i passen och tulldeklarationen som vi fått fylla i på planet. Han tittade upp med barsk blick, det var nästan så att man kände sig skyldigt till något ... inte ett ord utan visade bara med handen att det var ok at gå vidare. Lättade över att få komma in :) var det dags för bagegeutlämningen. Vi traskade bort till 1:an för att vänta på våra nyinköpta mörklila väskors vandring längs bandet. Taklamporna blinkade till och bandet startade rullade på våra väskor var blande de första så vi lyckades tränga oss fram och få med oss bagaget rätt kvickt.

Vi hade fått tydliga besked hemmifårn att man skulle boka taxi på "Prepaid taxi" så vi knallade fram till disken för att tala om vart vi skulle. En barsk dam studerade adressen skrev ett kvitto och begärde 580 rp och pekade mot taxizonen.Nu hade vi bara ett fokus, ut så vi får röka! Vi hade ju inte rökat sedan kastrup så det kändes som en påfyllning av lite nikotin skulle sitta fint. Innan vi ens hunnit avverka halva cigaretten hade minst 3-4 taxikillar varit framme och skulle dra med oss till rätt taxi. Här skulle de visst gå undan. Lydiga svenskar som vi är följde vi snällt med till den väntande taxin, våra väskor kastades med lätthet upp på taxins tak och bands fast med ett rep. Efter vad vi hört hemma om trafiken i Mumbai så fumlade vi direkt efter bältet, jo de fanns där .. skönt ...men vänta lite ... inga bälteklipp att fästa det i .. ok ... kanske de inte är så farligt i alla fall.Jag säger bara glöm ALLT du lärt dig om både trafikregler och vanligt trafikvett. Oj, ett rött ljus ska man stanna då ... nej de är väl onödigt vi ska ju vidare ... susade bara vidare trots flertalet röda ljus, evigt tutande farandes över filerna heldragna eller inte. Man behöver visst inte köra i filen heller går lika bra att köra i mitten. Inte nog med det dom kör på fel sida av vägen!! (fast de var väl det enda som var lagligt på den färden). MC kom farandes sicksack mellan bilarna utan hjälmar med livet som insats ... skojja inte att dom måste vara glada att komma hem levande varje dag. Betänk att detta var mitt i natten undrar hur sjutton det ser ut på dagen?? Får vi väl se i morgon.

Trots mörkret fick man en liten blick av de vi passerade under vår 45 minuters färd till hotellet. Vi passerade genom områden med förfallna hus och plåtskjul där man kunde se att människor låg och sov. Stora "rivningsklara" (enligt oss) hus som såg ut att trilla ihop när som helst. Så gott som allt var stängt, menman kunde tyda att under dagtid fanns där massor med små "butiker" längs med vägarna bakom målade plåtportar. Här och var tittade de fram större ståtligare hus som enligt vad vi förstod främst var hotell.
Vi passerade Marin drive, 5 km lång strandremsan som lyste upp i mörkret.
Hotellet! Såg ok ut frå utsidan lite inklämd på en liten gata. Tysta allvarliga män hjälpte oss in med bagaget, skrev in och visade oss till vårt rum. Shit va alla är allavarliga här ... såg inte en enda som log ... men de är ju mitt i natten. Sen har vi det här med dricks, hur mycke ska man ge och till vem ... vi är redan förvirrade och har bara varit här i någon timme.

Nu är det nog dags att sova, klockan är bara 21:30 svensktid men 02:00.
Gonatt :)

KOMMENTARER:

 • Susanne säger:
  2011-11-07 | 12:22:44

  Mina luncher, de närmaste 14 dagarna, kommer att bli väldigt underhållande känner jag :-). Skönt att ni är framme....

 • Else säger:
  2011-11-07 | 13:35:42

  Skönt att "höra" att själva resan gick bra!! :) Ha nu det så skönt o det ska bli spännande att få läsa om er resa.

 • Calle säger:
  2011-11-07 | 14:55:46

  Vad kul att höra att de har samma trafikregler som i Vietnam! Nu vill vi ha fler bilder ;)

Kommentera inlägget här: