The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 6 - Del 2 Middag och rundtur i stan

Kategori: Indien 2011

Efter vilan på hotellet var det äntligen dags för Internetcafe. Lite abstinens när man inte har Internet på Hotellet. Datorerna var sega som sjutton och det tog 1 timma att ladda upp bilder och lägga ut på bloggen. Då var ändå texten skriven sedan innan. Sånt e livet. Slogs med tangenterna och myggen som också trivdes inne på caféet.

Vår värd tog oss sedan på en tur för att visa staden. Det är sådana kontraster mot Sverige. Inga köpcentra mestadels hål i väggen där man säljer allt från handfat till bildäck och kläder. I Parbhani finns ca 500.000 invånare. Det är fullt ös hela dagen. Bilar, motorcyklar och Rickshaws kör i oavbrutet dag som natt på vägarna varvat med oxkärror och vagnar dragna med manskraft. Precis som i Mumbai och Pune är det doften av avgaser som ligger starkas, som en lätt dimma över staden på kvällen. Den gamla delen av Parbhani är mestadels muslimsk.

Vår värd verkar känna alla. Jag hade framfört en önskan om att handla en ny tunika och genast tog han oss till en affär som ägdes av en av hans vänner. Kvalitén på kläderna där var betydligt högre än de man hittar ute längs gatorna. Kläderna börjar ta slut så det var nödvändigt med lite påfyllning. Det slutade med att vi inhandlade 2 tunikor.  Skall se när vi kommer tillbaka till Mumbai om vi kan få tvättat upp lite kläder.

Efter turen i stan satt vi på vårt hotell och pratade lite om våra resplaner. Det visade sig att informationen från Parbhani court tog en dag längre eftersom det var några dokument som behövde fyllas i. Eftersom det är helg nu så är det stängt så vi kommer inte veta så mycket mer förren på måndag. Vi beslutade oss därför att resa vidare på söndag till Arungabad och stanna 2 dagar där för att se grottorna.
De skall finnas en hel del häftiga grottor att besöka. På måndag får vi besked om de hittat något.

Börjar känna sig som en kändis här. Massor med människor kommer fram och frågar om de får ta foto på oss eller fotar oss o smyg med sina mobiler.

Middagen bestod även den av något som jag aldrig ätit innan och naturligtvis inte kommer ihåg vad det hette. Deras engelska är inte den bästa och det är svårt att hänga med i vad man egentligen äter. Än så länge verkar det som om kroppen accepterat gårdagens intag i alla fall.Efter middagen beslöt vi oss för att ta en promenad tillbaka till hotellet. Vår värd var lite bekymrad och gav oss tydliga riktlinjer och fick oss att lova att ringa om minsta problem skulle uppstå. Att tillägga är att det är liksom bara 5 minuters promenad tillbaka till hotellet. Vi valde att vara lydiga och promenerade tillbaka till hotellet så gott som genast. Vi hade inte varit där många minuter innan vi fick sms med frågan om vi kommit fram som vi skulle. :)

Plötsligt när vi satt på rummet, ringde det på dörren. Det var en av killarna nere från lobbyn. Han undrade försiktigt om han skulle kunna få ta ett foto på oss med sin mobil ….

Strömmen kommer och går på hotellet men vi försökte oss på att titta på tv innan vi somnade helt slut efter dagens strapatser.

Natti natti

Kommentera inlägget här: