The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 7 - Del 2 The moviestarts continued

Kategori: Indien 2011Vid lunchtid kom vår värd tillsammans med sin fru och hämtade oss på Hotellet. Vi skulle ätit lunch hemma hos dem, men eftersom det var helgdag och man då inte fick laga non veg (ej vegetariskt) och han lovat kyckling så blev det nya planer. Vi åkte ner till centrala stan till en finare restaurang. Vid restaurangen möttes vi av en mycket god vän till värden, hans fru och 3 barn. De hade ordnat denna speciella lunch bara för oss. Vi blev som vanligt mycket väl behandlade och fick oss en rejäl lunch en sk, Indian Tali. Massor med olika maträtter som man åt med hjälp av bröd.Måste säga att den ”malda” gröna chilin var lite starkare än jag hade räknat med. Blir vi inte dåliga av denna lunch borde vi klara det mesta J Det har verkligen varit en kulinarisk upplevelse. Synd bara att jag inte kommer ihåg ett enda namn på maträtterna.  :)

Vännens barn var mycket intresserade och pratade gärna med oss om det mesta. De frågade bl.a. Tobias om de fick lov att kalla honom unkel Raja J De skulle adda oss på facebook. Sönerna var 14 resp 16 år och dottern 19.Vi börjar bli riktigt bra på att äta med händerna och dessutom bara höger hand. Vänster hand skall inte användas när man äter, den använder man när man är på toaletten. Tobias som hatar när det blir kladdigt klarar det över all förväntan J.  Här i Parbhani är vi gäster och behandlas verkligen därefter.  Vi får inte betala för mat eller något.


Servitorerna

Efter denna trevliga lunch åkte vi tillbaka till hotellet. Nu var det dags filmning. Jag hade sagt till Tobias att jag helst inte ville vara med, men åkte dit i alla fall och blev både filmad och intervjuad. Om jag förstod det rätt så kommer det att sändas på tv redan i morgon. Tydligen var det extra intressant för ytterligare ett tv-bolag dök upp och filmade de också. Tyvärr så är största delen av sändningen på Maharati så man lär inte förstå så mycket. Men det var en upplevelse som man sent kommer att glömma.

När tillslut alla tagningarna satt och reportrarna och alla kameror lämnat hotellet bad vi om att få besöka internetcaféet. Vi slogs med myggen och lyckades ladda upp andra delen av gårdagen och första delen av dagens händelser.

Nu fick vi lite egentid och kunde vila oss lite från all uppståndelse. Man blir rätt trött av all intensitet och allt filmande. De skulle ta några slutbilder i morgon vid stationen när vi åker med tåget vidare till Arungabad. Svårt att ta in allt J

Vid halv nio kom vår värd med sin barndomskamrat till hotellet med Öl (Kingfisher) och snacks. Medan vi satt och pratade fick vi svaret på varför vi väckte så mycket uppståndelse bland befolkningen. Turister kommer aldrig till Parbhani, var säkert 10 år sedan sist. Inte konstigt att alla reagerar som dom gör.

Vår värd har dessutom 2 söner som båda bor i Mumbai. Han har ordnat så på onsdag morgon när vi anländer dit så kommer hans äldsta son att hämta upp oss på stationen och ta hand om oss.
Han har tagit ledigt från jobbet för att kunna spendera 2 dagar med oss. Skall bli spännande att se hur dom har det. Vi fick även via telefon prata med hans yngsta son. Han berättade att vår värd sett mycket fram emot vår ankomst och redan för en månad sedan börjat vänta J Trevlig ung man som skulle se om han inte kunde möte oss under vår vistelse i Mumbai.

Nu är klockan snart midnatt här och det är helt klart dags att landa på kudden. I morgon blir vi hämtade vid 9 för en brunch hos värden och sedan till stationen och resan vidare till Arungabad.
Hoppas vi hittar ett hotell med internet så vi kan ladda upp lite mer frekvent.

En extra tanke skickar vi till alla våra underbara ungar!! Vi saknar er allesammans!! Kram på er!!

Ha de gott allesemmans så hörs vi snart igen.

KOMMENTARER:

 • Calle säger:
  2011-11-13 | 14:19:26

  En fråga(som jag nog ställde innan ni åkte). Hur fick ni tag på denna kontakt som ställer upp så för er? Han verkar vara helt underbar!  Johanna hälsar också.

 • Marcus, Johanna & Isac säger:
  2011-11-13 | 16:01:02

  Hej Pappa vi vill bara gratta dig på Farsdag. Vi försökte ringa dig men vi kommer inte fram på ditt eller Susannes nummer. Hoppas allt är bra med er, vi följer er resa med spänning här hemma i från. Många kramar från oss alla

 • Päivi säger:
  2011-11-13 | 20:08:29

  Gud vad detta är spännande att läsa...

  Tobias: Åhhh vilka söta barn du har, som skickar en farsdag hälsning till dig, det är så jag får tårar i ögonen...det är kärlek... • Pappa säger:
  2011-11-14 | 14:05:20

  Tack sa mycket for farsdag halsningen. Saknar er kram

 • Susanne och Tobias säger:
  2011-11-14 | 16:44:00

  Calle: Tobias traffa var kontakt via facebook :)

 • johanna säger:
  2011-11-14 | 17:19:48

  Saknar dig också pappa!

  Längtar tils ni kommer hem

  miljontals kramar till dig!!

Kommentera inlägget här: