The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 15 - Hemfärd

Kategori: Indien 2011

Ja då satt man på planet till Wien. Sova var målet. Till min förvåning så severade man middag på planet efter 1 timme. Klockan var då typ över 02 på natten lokal tid ... det var faktiskt mycket gott även om det var oplanerat. Såg en film under tiden och försökte framkalla känslan av att även denna flygresa skulle sluta med att man landade på marken med livet i behåll. Ja, jag är inte överförtjust i att flyga. Bestämde mig tillslut för att det skulle gå bra och försökte sova. Gick inte så bra :( Jag känner varenda förändring planet gör, höjdförändringar, svängar allt registreras i min hjärna. Skitjobbigt. Har hört att det skall bero på att man har ett mycket bra balanssinne ... så det hade jag ju kunnat vara utan i alla fall denna dagen. Precis när jag slumrat till lite så började det. Luftgropar kallar man det visst, sicket jäkla påhitt. Även om de tydligen var hyfsat milda enligt Tobias så fick de mig att bli klarvaken. Saken blir ju inte bättre när bälteslampan tänds och personalen skyndar längs gångarna och ber alla fälla upp brickorn. *suck*.

Varenda sinne aktiverades till fullo och jag resistrerade varenda liten sak. Inte någon sömn här inte. Tobias sov gott vid min sida. Väckte nog honom flera gånger när jag högg tag i hans hand för att återkalla trygghetskänslan.
Som alla förstår så överlevde vi naturligtvis denna flygtur utan några större men, bortsett från sömnbrist.

Vi landade i Wien något tidigare än beräknat och fick lite tid att kika runt lite. Sprit fick vi inte handla eftersom vi skulle vidare till Köpenhamn. Tur var att vi handlat i Mumbai för den Indiska Wiskeyn som vi skulle handla fanns inte på någon Tax Free. Vi lyckades få fatt i gratis WiFi och kunde skriva en kort hälsning till de där hemma att vi var på väg och i tid.Snart satt vi på planet till Köpenhamn. Tobias tog några bilder på den häftiga utsikten. Det var dimmigt och grått tills vi passerat molen och solen lyste upp planet. Molen såg ut som ett tjockt snötäcke och man kunde se vissa begstoppar som titta upp. Såg häftigt ut :)

4

Denna resa höll på att kosta oss livet, fast då i form av hjärtattack ... Vi började närma oss landningstillfället. Det var en otrolig dimma över Kastrup. Planet fick ligga kvar lite och vi kände att vi gått ner, men det såg ut som om vi hade molnen kvar under oss. Plötsligt smäller det till och vi står på marken. Under någon millisekund trodde jag att allt var kört :( Med det visade sig att dimman var så tät och låg ända ner till marken. Så smällen vi registrerade var helt enkelt själva landningen :) Yes!!! Men de va faktiskt otrevligt.

Bagaget fick vi i rekordfart och satt strax på tåget till Hyllie.
Anlände till ett kallt och dimmigt Sverige.
Snacka om man känds sig välkommen :) Det fanns skyltar som hälsade oss välkomna hem, massa Pepsi Max och nybryggt kaffe till den som så önskade. Värmde gott i hjärtat. Tack!!! :)

Vi fick tid att snacka lite på Hyllie innan vi blev hämtade för färd hem till Trelleborg.

Fick träffa alla de 3 stora barnen :) Längtar till helgen då kommer de andra 3 :)
Borta bra men hemma bäst :)


Kommentera inlägget här: