The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 21 den 1 februari - Kontroll på kontrollens kontroll

Kategori: Indien 2019

Det blev en tidig morgon, upp klockan 04:45 på morgonen (00:45 svensk tid). Mailade t.o.m med en kollega som fortfarande jobbade! Sista sakerna packades ner, utchekning från hotellet och taxi till flygplatsen.
 
 
 
Planet skulle gå 07:45 så vi räknade med att ha gott om tid. Men glömde nog en sekund att vi var i Indien ...
Först köa för att komma in på flygplatsen, visa pass och biljett. Sedan till inchekningen och köa och visa pass och biljett och där tog det tid. Vet inte om de måste skriva en uppsats om varje passagerare men de knappar i evigheter. Nu började tiden bli knapp. Boardingtiden var tidigarelagd så Tobias fick en snabbtur på toa och sedan upp till säkerhetkontrollen. Eller första kontrollen där de åter igen skulle kolla pass och boardingkort Så var vi framme vid själva säkerhetskontrollen. Allt skulle som vanligt scannas och de tar tid. De skannar ofta flera väskor 2-3 gånger. En kö för kvinnor och en för män. Alla skall visiteras och åter visa upp pass och boardingkort.
Phu vi var inne och framme vid gaten till final call och fick visa pass och bordingkortet och blev insläppta. Där efter stod en kvinna som också skulle titta på boardingkortet 
 
Så var vi på plats på planet som skulle ta oss till Dehli. Frukost servarades och på 3 timmar var vi framme i Dehli. 
 
 
Här skulle vi ha 3 timmar tills nästa flyg och tänkte i alla fall att då hinner vi väl i alla fall med att shoppa och äte lite. Kunde man ju tro. Först fick vi ränna runt hela flyglatsen för att komma fram till den delen för dem som har transferflyg. Taskig skyltning så det tog lite tid.
Vi fick visa pass och bording för att få ta rulltappan upp till transfer delen. För att sedan få lov att ställa sig i kö till passkontrollen innan själva säkerhetskontrollen fick man åter visa pass och boardingkort. Sedan fick vi köa igen för kontroll av pass och boardingkort samt en ny uppsatsskrivning. Så dags att köa för säkerhetskontrollen Sedan själva säkerhetskontrollen med samma procedur som förra. Phu, vi var inne och shoppade lite snabbt på taxfree.
 
 
Sedan var det dag att gå direkt till gaten. För att bli insläppt i gateomrdåen fick vi åter visa upp pass och boarding. Hann sitta en liten stund innan de öppnade för isläpp på planet och ny kontroll av pass och boarding. Så var vi nästan på planet när vi blev stoppade åter igen för kontroll av boardingkortet. 

Helt sjukt system de har med alla kontroller på kontrollernas kontroller. För att inte tala om all tid det tar. Majoriteten av dem som jobbar med detta är extremt sävliga, tysta och kontrollerande med stenansikten.
 
Nåja vi var å planet i alla fall. Där fick vi sedan sitta och vänta ett bra tag, de de väntade in andra flyg som var försenade. Vi kom iväg nästan en timme senare än beräknat. 
Typisk indisk flygmiddag fick vi naturligtvis,
 
 
Vacker solnedgång fick vi, som inte gjorde sig så bra på bild men i alla fall ...
 
 
 
 
 
Flygningen gick fint och vi blev bara ca 20 minuter försenade till Kastrup.
Väntan på väskorna kändes som en evighet men tillslut hade vi fått samlat in alla och kunde fortsätta till tåget.
Andreas kom och hämtade oss på stationen då vi hade 3 resväskor, 2 ryggsäckar 4 kassar och inga vinterjackor. 

Hemma och ett varmt mottagande av bäbisarna <3
 
 
Så skönt att vara hemma, Packa upp allt och starta tvättmaskinen :)
Nu har vi snart varit uppe i ett dygn så hoppas att det kan hjälpa till så vi inte vaknar så tidigt i morgon :)
 
Stort tack till alla som läst och följt oss på vår fantastiska resa. Har varit 3 härliga veckor med massor med minnen och erfarenheter att ta med sig hem. Nu åter till vardagen och lite ordning och reda!
 
Kram på er allesamans!
Kommentera inlägget här: