The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 12 den 23 januari - Wow vilken utsikt

Kategori: Indien 2019

En god natts sömn och lite frukost sedan dags att hitta något att göra idag. Tobias hade säkert nöjt sig med att slappa i solen men jag var för rastlös. Finns inte så många sevärdheter här i närheten, mest tempel och stränder. Orkar inte tempel idag så vi plockade ut 4 olika ställen enligt hotellets rekommenationer.
 
Första stoppet skulle vara en sevärd damm, minns tyvärr inte namnet på den och kan inte påstå att den var så himla sevärd. Många kor som höll till där och mest tycktes undra varför vi stod där och fotograferade och vajjade omkring mellan deras blajjor ...
 
 
 
Bidde en selfie också :)
 
 
 
Något jag tänkt mycket på sedan vi kom till Goa är vilka färglada hus de har. Nästan alla är målade i starka färger, turkost, grönt, rött, orange, blått och rosa. Glömt fota dem men hitta nån bild som jag kunde klippa ut husen på.
 
 
 
 
Vi körde sedan vidare mot ett fort, Cabo de Rama
Vägarna här är smala och krokiga. Bältet i baksätet funkade inte så tillslut fick chauffören stanna så jag fick sätta mig i framsätet. Så som de kör här vill man ju inte riskera vara utan bälte vid en krock!
Han tyckte nog jag var lite känslig, men det bjuder jag gärna på. 
Vi hade lite språkproblem med chauffören. Hur många gånger vi än försökte förklara att vi kommit från Cavelossim och skulle fortsätta söderut så envisades han med att vi skulle ringa honom när vi skulle åka till Cavelossim. Försökte på alla sätt förklara att vi varit där inte skulle dit, men gav upp tillslut och lovade ringa honom när vi ville bli körda dit. I bland är det liksom enklare att ge upp :)
 
Cabo de Rama, lite kort om historian
Lord Rama, hjälten från Ramayana bodde här med sin fru under deras 14 år i exeil. Fortet har invaderats av många armeer under olika perioder genom åren och har utsatts för otaliga attacker, främst sjöslag. Under en period användes även fortet som politikst fängelse under portugisernas styre.
 
Lite trist att man inte tar hand om fortet, det liksom bara står där och förfaller. 
När man kom in i fortet så fanns där en kyrka, St Anthony Church, vilken var stängd.
 
Vi traskade ensamma runt längs med fortet, verkade bara vara vi som var där just då.
Fast kanske inte så konstigt när vi valde den varmaste tiden på hela dagen ...
Nedan ser ni en del av fortet
 
 
Det som verkligen gjorde besöket värt tiden var den fanstastika utsikten från de olika "tornen".
Helt fantastikst, försökte ta bilder men ja man ser inte riktigt hur otroligt vackert det var, men ni får lita på mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade gärna tittat på utsikten lite till men svetten rann längst hela kroppen och vi hade en bit att gå för att komma tillbaka till bilen.
 
Nästa stopp var den populära Palolem Beach
En vacker strand med massor av turister och mängder med försäljare längs gatorna.
Kunde inte motstå att promera i vattenbrynet och svalka fötterna. Älskar havet och den effekten den har.
Så avslappnande :)
 
 
 
Det enda vi shoppade var läskt och glass :)
Tror att man sett för många försäljare på denna resan så man liksom inte orkar titta på vad de har att sälja. Vi promenerade mest förbi och ruskade på huvudet när de kallade på oss för att få oss att titta närmare på deras saker. Men är rätt säker på att vi kommer shoppa något mer innan vi åker hem ... har ju bara köpt 4 sjalar än så länge :) :)
 
Nästa stopp skulle vara på den lokala marknaden, men vi valde att hoppa över den. Samma som vi precis varit på fast mindre. Nä nu hägrade hotellet igen.
 
Vid hotellet hamnade vi mitt i ett bröllop. Tror att det är det 4:e bröllopet på denna resan. Verkar vara populär tid att gifta sig här.
 
 
 
Vi bytte om till badkläder, en stund i solstolen och ett dopp i polen innan solen gick ner.
 
 
 
Dusch och sedan var det minnsann dags för middag. 
I dag valde vi buffén, vilket jag inte tror var så prisvärd för vår del men i alla fall ...
 
Lite mixat blev det i alla fall ...
 
 
 
Fick prova efterrätterna också, kan säga att det såg lite godare ut än de var ... förutom ananasen som smakade precis så gott som den brukar :)
 
 
Nu sitter jag här i mina röda elefantbyxor och saknar er där hemma lite grann. <3

I morgen är det hotellnära aktiviteter som gäller, tror det kan bli något högtflytande!
 
Kram på er!!
Kommentera inlägget här: