The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 13 den 24 januari - Hur svårt kan det vara att få en tågbiljett?

Kategori: Indien 2019

Klockan 6 på morgonen ringde klockan, dags att gå upp. Vi skulle starta morgonen med en båttur för att se delfiner. Det visade sig att det bara var vi som skulle ut denna tidiga turen så vi hade gott om plats på båten :) Rätt skönt eftersom jag inte är så talför på morgonkvisten.
 
Vi körde ut och snirklade omkring i ca en timme och såg "bara" fiskare och en otroligt vacker soluppgång.
 
 
 
 
 
 
Men så tillslut tittade dom upp, delfinerna. De var inte så högt över ytan så man såg mest fenor och hann inte riktigt ta bilder, men om ni tittar noga på bilden nedan så ser ni en fena :)
 
 
En härlig start på morgonen. Extra gott med frukost efter båtturen :)
 
Efter frukost satte vi oss ner för att planera vart vi skulle resa vidare någontans i morgon.
Vi enades till slut om Mangalore. Hittade ett, vad vi tror, bra hotell och bokade det. Kollade tåg på nätet och det såg bra ut då de skulle passera precis här intill. Det går inte att boka biljetter online så vi tänkte ta hjälp av receptionen. Bytte om så vi hade badkläder under och tänkte ta vägen via receptionen för att sedan starta vår slappa framför poolen dag. Trodde vi!
Efter många om och men hittade det en kille som skulle kunan hjälpa oss med tågbiljetterna. Han hummad och knappade på sin dator och tillslut sa han att nej, inga biljetter i morgon jag bokar flyg istället!? Eh, nej tack. Är du säker, det skall gå minst 5  - 6 tåg förbi i morgon är verkligen alla fulla. 
Ja allt slut sa han. Vi blev lite misstänksamma och pratade med en annan man som sade att nej går inte boka online, måste åka till Margao tågstation för att boka. Tar ca 1 timme att åka dit. En kille som bodde här i byn berättade då att man kan köpa biljett på postkontoret nere i byn, så slipper ni åka ända dit.
 
Efter många turer ordnades det fram en taxi och vi åkte in till byn och postkontoret. Som vanligt var det kö och allt gick extremt långsamt. Klockan 1 skulle de stänga för lunch så var lite orolig att vi inte skulle komma fram till luckan i tid. Tack och lov så hann vi, vi bad om 2 biljetter till Mangalore i morgon. Går inte sa mannen innanför disken och pekade på en svart datorskärm med misslyckad inloggning. Den ligger nere. Ok, när tror du att den kan vara uppe igen frågade jag. Mmmm kan ta 2 dagar fick jag till svar. Phu, ok då får vi fundera på andra alternativ. Vi letar upp en resebyrå och här med dem vilka alternativ vi har.
Hett mitt på dagen vandrade vi gata upp och ner inann vi tillslut genomsvettiga hittade ett litet kyffe där det skulle kunna ordna med både tåg och buss mm. 
 
Kvinnan visade in oss och vi frågade om tågbiljetter, nej nej sa hon de måste ni köpa i Margao. 
Suck!
Ok, hur ser det ut med buss? Jo det fanns, den skulle ta ca 9 timmar och hade ingen AC. Nja lite tveksamma blev vi. Det är rätt länge i en buss full med folk i denna värmen. 
Nu skall vi ha lunch sa hon så ni måste gå. Ok, ja då får vi väl gå då ... vi fick åter ut i värmen och tittade uppgivet på varandra. Vad skulle vi göra. Efter lite muttrande och inköp av läsk och snickers bestämde vi oss i alla fall för att hitta en taxi och åka till Margao och köpa biljetterna. Vill ju inte gärna riskera att bli fast här då checkar ut i morgon och har bokat hotell i Mangalore. Sagt och gjort. Vi hittade en kille som ordnade fram en taxi som skulle köra oss till Margao och vänta medans vi köpte biljetter.
 
 
Vägen dit betyder att vi åter skall ut på den snirkliga smala vägen med alla skyltar om olycksrisk och naturligtvis funkade inte mitt bälte. Slutade med att jag fick åka fram med chauffören istället. Med tanke på alla turister som inte riktigt har koll på vänstertrafiken tänkte minnsann inte jag chansa utan bälte.
 
Efter ca en timme var vi så framme vid tågstationen. Åter dags att köa. Försöker hålla mig lugn när folk bara smiter emellan utan att bry sig om kösystemet. Breda axlar och arga blicken börjar faktiskt att fungera rätt bra. Jag börjar sakterliga lära mig :)
Vänta och åter vänta. Så blev det min tur! Vi skulle vilja ha 2 biljetter till Mangalore och skulle vilja gå på i Canacona. Går bra att gå på i Canacona, men ni får komma i morgon och köpa biljetter. Inte idag, kom i morgon. Men vi bor i Canacona och skall åka i morgon. Han skakade på huvudet, kom i morgon och så viftade han bort oss. Jaha, så var det med det. Skratta eller gråta?? Vi valde att skratta åt det och knalla tillbaka till taxin för en timmes tur tillbaka till hotellet. Vilken dag. Vi lade över 5 timmar på den jäkla biljetten och har den fortfarande inte. Vi får helt enkelt checka ut tidigt och åka tillbaka dit i morgon och hoppas att vi kan få en biljett då.
 
Tillbaka på Hotellet så möttes vi av 3 glada dansare, musik och välkomst drinkar ... eller ja kanske var de inte till oss men i alla fall samtidgt som vi kom ... man får liksom glädjas åt de man kan en sådan här dag ...
 
(Ligger en filmsnutt på facebook från dansen)
 
 
Tillbaka på rummet. Tobias tog en tupplur och jag satte mig att surfa. Efter en stund beslutade jag mig för att ta ett dopp i poolen och sola en liten stund innan kvällsaktiviteterna vi planerat.
 
Ner till poolen och tog ett dopp, slängde mig i solstolen, då gick solen i moln!! Asså skojja med mig!! Hela dagen har den lyst och värmt oss i vår jakt på biljetter men när man faktiskt vill att den skall vara framme så sticker den in bakom molnen, Phu!! Jag ger upp!! Efter en stund lämnade jag in handduken och gick tillbaka.
 
Dags för lite kvällsaktiviteter, först på schemat stod fyrhjulig.
 
 
 
Ok, erkänner, jag körde inte utan poserade bara på bild :)
Tobias körde den lilla banan som fanns och såg ut att njuta av turen.
 
 
Nästa aktiviet var para motor glide. Man sitter i en liten korg under en fallskärm och kör 200 m upp i luften, se bild nedan.
 
 
"Tyvärr" så blev det inställt då det blåste lite för mycket nu på kvällen. Attans!
 
Hittade en vacker blomma att fotografera istället :)
 
 
Mat!! Nu skulle vi testa en ny restaurang nere på stranden.
Jättemysigt, fast fick ingen bra bild.
 
 
Tobias körde en pizza och jag bad servitören bestämma något med kyckling som var lite spicy. Minns inte vad det hette, men var starkt och gott :)
 
 
 
Nu lite surf, packning och mental förberedelse inför mogondagens resa (som vi hoppas få biljetter till).
 
Tänk på oss nästa gång ni snabbt och enkelt bokar en tågbiljett via mobilen :)
Ha det bäst!!
Kommentera inlägget här: