The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 8 den 19 januari - Bestulen av en apa

Kategori: Indien 2019

Ställt klockan och tog oss upp hyfsat tidigt, vi kunde inte få besked i går om vi kunde stanna en natt till utan var tvugna att vänta till idag på morgonen. Vårt tåg mot Goa går först i morgon bitti. 
Gick in i badrummet och vred på duschen, VARMVATTEN!! Jippiiii!! Första gången på flera dagar som man kunde ta en dusch utan köldskador :) Som att vinna på lotto! Detta kommer att bli en riktigt bra dag!
Kom ner till receptionen och fick besked om att det var ok med en natt till. Gött så slapp vi jaga runt efter nytt hotell. Mycket är fullbelagt här i city då det är olika festivaler och marathon och grejjer. 
 
På riktigt gott humör gick vi ut för frukost, idag skulle vi faktiskt äta frukost :)
Vi hittade den restaurang där vi åt frukost förra gången vi var här så det blev en frukostrepris.
Chees and chillie toast :) 
 
 
Efter lite vägande fram och tillbaka bestämde vi oss för att försöka genomföra gårdagens plan och se Gate of India och åka ut till elefant ön. Vi tog en taxi, det är fantastiskt vad priserna kan skilja sig från gång till gång. Tror inte vi betalat samma pris någon av gångerna vi åkt. Men fortfarande billigt.
 
Vi gick in och fick köpt våra biljetter till båten. Ville man sitta på övre däck fick man betala 10 rupies extra (ca 1,14 kr) så det gjorde vi så klart.
 
Några bilder från båtresan som varade ca 1 timme i härlig sol och lite fläktande vind.
 
 
 
 
 
Väl framme så slussades man snabbt vidare in för att inte vara i vägen för nästa båt. En lång pir med massor av försäljare, som vanligt. Vi knatade fram mellan försäljare, kossor, hundar, katter och massa folk. Köpte vars en dricka för att svalka oss efter båtturen och med vetskap om att vi åter skulle gå i en massa trappor. Vi knatade på när plötsligt en apa hoppade ner framför mig och fram till Tobias och snodde hans dricka och kutade iväg. Snopet! Haha så snabba dom är. Tror det var den stora på bilden nedan som tog den.
 
 
Massor av apor här, när man gick upp för trapporna hade de satt presenning över och massa försäljare vid sidorna. Hela tiden for det apor fram och tillbaka över presenningen. 

Lite info krin Elefant ön
Elephanta - The Island of Shiva
 
Grottorna och dess utknackade statyer skapades av hinduerna. Man gissar på att det härör från ca 600-talet. 1534 gick portugiser i land på ön och såg en stor stenelefant på ön och gav då ön sitt namn.Elefanten finns inte längre kvar på ön utan har flyttats till en park inne I Mumbai.
Portugisera avfyrade flera skott in i grottorna från ett stor gevär för att testa ekot och skadade därmed flera av skulpturerna.
 
Lite bilder från grottorna
 
 
 
 
 
 
Borsett från aporna fanns här massor av hundar och för första gången såg vi även små söta valpar.
 
 
 
 
5 grottor fanns där och när dessa var avklarade och svetten drypte så tyckte vi det var dags för lite mat.
Vi hittade en restaurant och beställde 2 talis en veg och en non veg.
 
 
 
Väggarna utåt var av galler och där hängde aporna och tiggde efter mat. En liten var kvar länge hos oss och hade så bedjande ögon och lät så försynt så jag var tvungen att kasta till honom lite mat.
 
 
En promenad bland försäljarna och en liten ljuslykta rikare begav vi oss sedan tillbaka till båten för återfärd. Satt åter på däck längst fram och njöt av den ljumma vinden.
En timme senare kom vi fram till Gate of India igen och valde att titta lite närmare.
 
 
Gate of India byggdes 1924 till minne av besöket 1911 av kung George V och Queen Mary.28 februari 1948 gick de sista brittiska soldaterna ut via gaten och där av Indiens självständighetsdag.
 
 
Nu var vi varma och trötta. Taxi tillbaka in i centrum och jakt på bankomat. Gick rätt snabbt denna gången Lite shopping sedan hägrade hotellet. Blir en tidig kväll idag då vi skall upp tidigt och hitta rätt tåg. Förhoppningsvis finns det fortfarande varmvatten så man kan bli av med lagret av damm och avgaser som klibbat fast på huden.
 
Keep safe!
 
 
Kommentera inlägget här: