The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 2 - Chorizo, en böljande balansutmaning

Kategori: Fuerteventura 2019

En ny härlig dag här nere. När klockan passerat 6 vtyckte jag att det var det dags att gå upp. Ute var det fortfarande mörkt men redan lite ljummet.
 
 
Njöt av morgonen och laddade upp inför första passet, en mjuktart på morgonen med moving meditation. En riktigt skön start medans dagen vaknade och solen steg upp. Utsiken mot havet gjorde det inte på något sätt sämre.
 
 
Efter den härliga starten fyllde vi på med lite frukost i form av musli och färsk frukt :)
Dagens föreläsning handlade om funktionell träning. Mycket bra och tänkvärd. Uppfyllda av energi var det dags för nästa pass Xcord stability. Träna utan vikter med kroppen som enda vikt och band med handtag. Visste inte att man kunde göra så mycke med dessa och hur enkelt man justerade svårighetsgaden bara genom att ändra ställning lite. Kul men jobbigt. Konstaterade att jag typ saknade vissa muskler så gott som helt i armarna ;)
 
 
Direkt efter detta passet var det dags för de som blev dagens största utmaning Crossfitness.
Här jobbade vi mycket med band men också med dessa Chorizos. Det är en tub med vatten i. Den är inte full utan vattnet flyttar sig i den vid minsta lilla rörelse. Jag kan lova att det är betydlig svårare att träna med en den än vad man kan tro. Bara att hålla den över huvudet, still var en utmaning i sig. Kul och otroligt bra balans och core träning :)
 
 
 
 
 
Varma, trötta och genomblöta av svett var det dags för lunchpaus. Inhandling av mer vatten, man måste dricka massor i denna värmen. Upp till rummet (vi bor högst upp så det tar en stund att promenra upp för berget) släpandes på 5 liters dunkar med vatten. 
 
 
Väl uppe, helt slut med ändå på gott humör behövde jag en kall dusch och torra kläder
 
 
Redo för lunch och vandring ner igen
 
 
En rejäl pastalunch fick det blir
 
 
Efter maten en liten testrunda på utegymmet
 
 
Då vi hade lite tid kvar till eftermiddagens pass tog vi en liten promenad.
Lite härliga bilder från den lilla turen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då var det dags igen. Introturen i gymmet stod på schemat. Vi fick vars ett träningschema som vi kan jobba vidare på under veckan och när vi kommer hem.
 
 
Dagens sista pass blev under den stekande eftermiddagssolen, super circuit. Cirkelträning med 4 olika stationer. Kondition, balans, uthållighet och styrka. Phu, nu var man inte mycket mer än en våt fläck på marken. Vatten, lite mer vatten och så en skvätt vatten till. Tunga steg upp till rummet för svalkande dusch och ombyte till mingel och middag. Idag var det Sangriamingel följt av middagsbuffe.
Kvällen smög sig på under middagen och luften blev lite svalare. En lite tur på kvällens marknad sedan fick det bli rummet för vila och snart sängen. Första passet i morgon startar redan 06:45.
Sunrise mountain walk :) :) :)
 
Jobbar vidare med kampen mellan mig och förkylningen, jag ger inte efter i första taget.
 
When life bring you lemon, make lemonade :)
Kommentera inlägget här: