The Knutsons

Vår reseblogg

Dag 5 - Riskera störta ner bland klippor vs. riskera solsting?

Kategori: Fuerteventura 2019

Idag blev det lite sovmorgon, Någon var uppe lite sent i går och han vaknade först vid 9.
Så idag startade vi dagen med frukost. Sedan var det dags för föreläsning, kort om kost.
Intressant och givande med bra tankar kring kost som ag tar med mig hem. 
 
Efter föreläsningen lyckades jag övertyga Tobias om att vi skulle ta en liten bergsvandring, typ mindre än en timme bara. Vi vandrade/klättrade upp till den första stora toppen och började gå.
 
 
 
 
Tiden gick snabbt och då vi insåg att vi inte skulle vara tillbaka till nästa pass vi planerat så bestämde vi oss för att fortsätta lite till. När vi uppe på en topp såg byn Gran Tarajal föreslog jag att vi kunde gå dit och äta lunch :) Så blev det bestämt och vi fortsatte vårt äventyr längst bergstopparna. 1.5 timme tog det till byn.
 
 
En mysig by vid havet.
 
 
 
De är bland annat kända för sin grafittikonst/målningar på husen.
Här kommer några smakprov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hittade en indisk restaurang och beslöt oss för att äta lunchen där
 
 
Då solen var stark lyckade jag bränna mig på axlarna och då vi har lika lång väg över bergen tillbaka letade vi runt efter någonstans att köpa något att täcka över mina axlar med. Var ju mitt i siestan så var inte det lättaste. Tillslut hittade vi en butik som var öppen. Dom hade allt från verktyg till leksaker, husgeråd och pyssel. Lyckades hitta en sjal som jag kunde lägga över axlarna :)
Vill ju inte riskera få blåsor då vi har 2 träningsdagar kvar i solen.
 
Så började vi vandringen tillbaka. Phu, vi gick och klättrade. Såg flera ekorrar som sprang förbi och några getter som bräkte uppe på ett av bergen. Vi valde att gå en annan väg tillbaka, måste ju chansa lite :)
 
 
Det gick bra och vi bestämde oss för att försöka gå via de lilla bergstoppen. Vi klättrade på, smalt och mycket rullsten. Bra balansträning! Så kom vi fram till en passage som var brant. Massa rullsten som gick mycket brant rak ner till havet. Jag tog några steg ut och upptäkte att jag inte fick något bra fäste. Fan, jag kommer störta ner i havet! Lyckades som ni förstår ta mig tillbaka igen. Tobias gjorde ett försök och även han började kasa neråt. Nej, inte fan vill jag riskera livet. Jag vägrade och krävde att vi skulle vända tillbaka och gå via den större toppen i stället. Hellre få solsting än att störta ner bland klipporna. Sagt och gjort, vi vände och tog den lite längre och högre toppen.
 
Bra träning inför Kilimanjaro nästa sommar :)
 
 
Väl tillbaka på Playitas fick det bli lite kallt vatten (de lilla vi hade kvar var mer än ljummet) och en svalkande läsk i skuggan. Sen var det dags för det sista passet för dagen. Cirkelträning. 
 
En uppfriskande dusch innan middagen. Tanken var sedan att vi skulle testa salsakursen, men vi var trötta och valde istället att ta oss upp till rummet. Nu kommer vi sova gott. Imorgon har vi fullspeckat träningsschema igen.
 
Var rädda om er!
Kommentera inlägget här: